عنصر زیبایی برای انسان ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. افراد زمان و هزینه زیادی را برای رسیدگی به ظاهر خود صرف میکنند. رسیدگی به زیبایی ظاهری نه تنها در بین زنان بلکه در بین مردان نیز علاقه مندان زیادی دارد. البته تاثیر زیبایی ظاهری برای برقراری ارتباط با دیگران مخصوصا در کار و روابط اجتماعی را نمیتوان انکار کرد. همین امر باعث شده است اهمیت این موضوع دو چندان شود. از جمله مهمترین موارد ظاهری افراد دندان ها هستند. دندان های سالم، زیبا و سفید جذابیت چهره را دو چندان میکند. به همین خاطر است که امروزه بلیچینگ دندان طرفداران زیادی پیدا کرده است. به طوری که سفید کردن یا بلیچیگ دندان از پرطرفدارترین امور دندان پزشکی زیبایی به شمار میرود.
میزان تاثیر بلیچینگ بر روی سفیدی دندان
بلیچینگ یکی از کم آسیبترین و بهترین روشهای سفید کردن دندان است. اغلب روشهای بلیچینگ بر روی لکههای سطحی و بیرونی بیشترین تاثیر را دارد. اما در صورتی که این کار تکرار شود به مرور لکههای درونی و قسمتهای داخلی مینای دندان نیز سفید میشود. دلایل زیادی وجود دارد که باعث تغییر رنگ مجدد دندان میشود، لذا بیلیچینگ دائمی نیست و به مرور مجددا تغییر رنگ ایجاد میشود. شما تنها با رعایت اصول بهداشتی و تکرار بلیچینگ میتوانید همیشه دندانی سفید داشته باشید.
نحوه عملکرد بلیچینگ دندان
بلیچینگ دندان روشی ساده است که از مواد سفید کننده مانند هیدروژن پروکساید استفاده میکند. به این صورت که لکههای روی دندان را به قسمتهای کوچکتر تقسیم و سپس پراکنده میکند. در نتیجه دندان را روشنتر میکند. باید به خاطر داشت که این روش برای افرادی که دندانهای یک دست و هم اندازه دارند مناسب است. چرا که در این روش تغییر در فرم و اندازه و شکل دندان ایجاد نمیشود و دندانها تنها سفید تر و براقتر میشوند. بلیچینگ دندان بر روی دندانهای روکش شده و همچنین دندانهایی که لمینت شدهاند انجام نمیشود.
طول عمر بلیچ دندان
در صورتی که پس از انجام بلیچینگ بهداشت دهان و دندان به صورت کامل رعایت شده و از مواد رنگی مانند قهوه، مواد مخدر، ادویه و غیره استفاده نشود عمر بلیچینگ برای دندان میتواند یک تا سه سال باشد.
آمادگی برای انجام بلیچینگ
بهتر است قبل از انجام بلیچینگ دندان مقدمات بلیچینگ و سفید کردن دندانها انجام شود. باید به خاطر داشت هر چه پیش نیاز ها بهتر انجام شود درصد موفقیت کار بالاتر خواهد بود. در ادامه این پیشنیاز ها را بیان خواهیم کرد.
- درمان مشکلات دندان
مراجعه به پزشک و بررسی وضعیت سلامت دندانها ضروری است و در صورت وجود پوسیدگی اقدامات لازم انجام باید شود.
- لثه تحلیل رفته
در صورتی که لثه تحلیل رفته داشته باشید ممکن است ریشه های بیرون مانده دندان هم تغییر رنگ بدهند باید به خاطر داشته باشید که بلیچینگ این قسمتها را سفید نمیکید.
- رسیدگی به امور زیبایی
در صورتی که می خواهید دندان های زیبا تری داشته باشید بهتر است از انجام امور پزشکی درمانی و زیبایی از جمله ارتودنسی، لمینت، روکش و غیره را قبل از بلیچینگ انجام دهید در نهایت ظاهری زیبا و یک دست داشته باشید.
- جرمگیری
یکی از مهم ترین کارهایی که قبل از انجام بلیچینگ دندان باید انجام شود جرمگیری می باشد که سرعت و تاثیر گذاری کار را بسیار بالا میبرد.
دلایل تغییر رنگ دندان ها
اغلب افراد از رنگ طبیعی دندان خود رضایت ندارند و با وجود اینکه رنگ طبیعی دندان میتواند از سفید تا زرد تیره باشد، تمایل دارند دندانی شفاف، سفید و زیبا داشته باشند. در ادامه برخی از دلایلی را که باعث تغییر رنگ دندانها میشود مطرح میکنیم. لازم به ذکر است هیچکدام از موارد پیش رو به تنهایی و به یکباره تغییر رنگ ایجاد نمیکند. آنچه بیان خواهد شد عادات اشتباهی است که تکرار آن به مرور زمان باعث ایجاد تغییر رنگ بر روی دندانها میشود.
- نقش آب و هوا در تغییر رنگ دندان
محتویات آب مصرفی میتواند در رنگ عمومی دندان ها تاثیر گذار باشد. خشکی هوا و رطوبت نیز بی تاثیر نیستند. این عوامل میتوانند در گذر زمان باعث تغییر رنگ دندانها شوند.
- مصرف دخانیات
یکی از مهمترین عوامل تغییر رنگ در دندانها کشیدن سیگا و قلیان است. این امر تاثیر مستقیمی در تغییر رنگ دندانها دارد و میتواند با سرعت بیشتری بر روی دندانها اثر بگذارد.
- مصرف نوشیدنی های رنگی
قوه، چای، نوشابههای انرژی زا و آبمیوه های غیر طبیعی با رنگهای مصنوعی؛ استفاده مداوم از هر کدام از این موارد میتوانند عامل مهمی در تغییر رنگ دندانها باشد. همچنین استفاده از مواد غذایی رنگی و به کار بردن ادویه های رنگ دار به صورت مدام و به مقدار زیاد به مرور موجب تغییر رنگ دندانها میگردند.
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
همواره در همه مشکلات مربوط به دندانها یکی از مهمترین دلایل عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان است. متاسفانه صحیح مسواک نزدن و عدم استفاده از نخ دندان از مهم ترین دلایل تغییر رنگ دندان ها می باشند چرا که در صورت مصرف هر گونه مواد غذایی اگر بهداشت دهان و دندان به نحو صحیح و کامل رعایت شود این تغییر رنگ به حداقل می رسد.
- عوامل ژنتیکی
حتما افرادی را دیدهاید که دندانهایشان از کودکی زرد رنگ است. این امر میتواند به عوامل ژنتیکی و یا نوع تغذیه مادر در دوران بارداری مربوط باشد.
- بالاتر رفتن سن
با گذر عمر مینا و عاج دندانها نازکتر و تیرهتر میشوند. با مراقبت از دندانها میتوانید شدت این امر را کم کنید.
- استفاده بیش از حد از فلوراید
در صورت استفاده بیش از حد از مایع فلوراید در سن رشد دندانها، لکههایی در زیر دندانها ایجاد میشود که ظاهر دندان را تیرهتر میکند.
- مصرف مواد دارویی
یکی دیگر از عوامل تغییر رنگ دندانها به استفاده از مواد دارویی بر میگردد. تغییر رنگ دندانها از جمله عوارض برخی داروها مثل آنتی بیوتیکها به شمار میرود.
روش های بلیچینگ دندان
در روش بلیچینگ دندان هیچگونه آسیب به مینای دندان نمیرسد. بلیچینگ به دو روش در مطب و در منزل انجام میشود. هر دو این روشها تاثیرگذار هستند، اما مزایا و معایبی داشته که با بررسی آن میتوانید بهترین روش را انتخاب کنید.
بلیچینگ دندان در مطب
از آنجایی که بلیچینگ در مطب زیر نظر دندان پزشک متخصص انجام میشود شما در طول دوره درمان میتوانید اطمینان خاطر بیشتری داشته باشید و نگران چیزی نباشید. چون این کار را زیر نظر متخصص انجام میدهید. بلیچینگ در مطب در زمان کوتاه تری انجام میشود و تاثیر بیشتری داشته و سفید شدن دندان ها سریعتر انجام میگیرد. چرا که غلظت مواد بلیچینگ و زمان استفاده از نور یا اشعه مناسب به تشخصیص پزشک برای دندان شما انتخاب میشود.
بلیچینگ در منزل
در این روش زمان بیشتری صرف میشود. چرا که غلظت مواد سفید کننده کمتر است و همچنین در نبود لیزر و اشعه uv کار با سرعت کمتری انجام میشود. لذا طول دوره درمان در منزل بین 2 تا 3 هفته و روزانه دو مرتبه به مدت یک ساعت خواهد بود. بلیچینگ در منزل، خود به دو روش انجام میشود.
یکی به کمک پزشک و ساخت قالب مخصوص برای شما و تحویل ژل با غلظت مناسب دندان شما به میزان مورد نیاز و ارائه یک برنامه برای استفاده از آن است.
دیگری خریداری کردن پک های بلیچینگ از درمانگاهها که بدون نیاز به نسخه پزشک است. دستور العمل این پکها به صورت کامل در آن بیان شده است و پیشنهاد میشود برای حفظ سلامت دندان مطابق کاتالوگ عمل کنید.